The new reception area creates a retail journey for clients.
The new reception area creates a retail journey for clients.
Illuminated shelves draw clients to product like bees to pollen.
Illuminated shelves draw clients to product like bees to pollen.
Clients now take a retail journey on their way to the front desk located at the rear of the reception area.
Clients now take a retail journey on their way to the front desk located at the rear of the reception area.
The new exterior of Gene Juarez in Seattle leaves no doubt that this is a retail destination.
The new exterior of Gene Juarez in Seattle leaves no doubt that this is a retail destination.
Illuminated islands of retail create a natural shopping flow through the new space.
Illuminated islands of retail create a natural shopping flow through the new space.
The renovated, upstairs seating area continues to provide a comfortable space for waiting clients while encouraging them to shop at the same time.
The renovated, upstairs seating area continues to provide a comfortable space for waiting clients while encouraging them to shop at the same time.
Before, the retail shelves at Gene Juarez were attractive, but lacked the illumination that put the spotlight on product.
Before, the retail shelves at Gene Juarez were attractive, but lacked the illumination that put the spotlight on product.
Before, the upstairs waiting area was designed to resemble a posh and comfortable living room, but didn't encourage retail sales.
Before, the upstairs waiting area was designed to resemble a posh and comfortable living room, but didn't encourage retail sales.
1/11
 
View all
1/11
 
Slider
The new reception area creates a retail journey for clients.
2/11
 
Slider
The new reception area creates a retail journey for clients.
3/11
 
Slider
Illuminated shelves draw clients to product like bees to pollen.
4/11
 
Slider
Illuminated shelves draw clients to product like bees to pollen.
Clients now take a retail journey on their way to the front desk located at the rear of the reception area.
5/11
 
Slider
Clients now take a retail journey on their way to the front desk located at the rear of the reception area.
The new exterior of Gene Juarez in Seattle leaves no doubt that this is a retail destination.
6/11
 
Slider
The new exterior of Gene Juarez in Seattle leaves no doubt that this is a retail destination.
Illuminated islands of retail create a natural shopping flow through the new space.
7/11
 
Slider
Illuminated islands of retail create a natural shopping flow through the new space.
The renovated, upstairs seating area continues to provide a comfortable space for waiting clients while encouraging them to shop at the same time.
8/11
 
Slider
The renovated, upstairs seating area continues to provide a comfortable space for waiting clients while encouraging them to shop at the same time.
Before, the retail shelves at Gene Juarez were attractive, but lacked the illumination that put the spotlight on product.
9/11
 
Slider
Before, the retail shelves at Gene Juarez were attractive, but lacked the illumination that put the spotlight on product.
Before, the upstairs waiting area was designed to resemble a posh and comfortable living room, but didn't encourage retail sales.
10/11
 
Slider
Before, the upstairs waiting area was designed to resemble a posh and comfortable living room, but didn't encourage retail sales.
11/11
 
Slider

Gene Juarez's Retail Makeover

Gene Juarez Downtown Seattle was a unique project, because it had four separate areas for retail. (A street level store, and three separate areas in the salon and spa waiting areas.)  The salon was designed as a service business and historically had a reputation of excellent customer and services.

The goal was to create a retail business and an environment that is conducive to serious retailing. We wanted to maximize the potential of all the retail areas, while complementing the existing busy salon.

The street level store had to allure consumers in to browse and shop, whereas the second floor retail areas focused on the existing salon and spa consumer. Therefore both areas are designed with different objectives.

The downstairs check-in desk is positioned at the rear of the retail area, with freestanding obstacles and illuminated wall units. This creates a journey for the consumer and it subliminally exposes them to a buying environment. There is a large light box at the back wall that helps drive consumers to the rear of the space. Illumination concentrates the consumer’s focus on the products, the same way as a bee makes a line for pollen. 

Light boxes above the wall unit identify a brand or a domain to make it.

The result of the design creates display units that reach out and captivate the consumer, and lighting enhances the products and focuses attention upon them. The display tables are carefully arranged so that the consumer visits them in a natural flow on the way to the check-in podium.

Aspirational themes, solutions and narratives provide the backbone for both the physical and visual presentation. For example, the shops of Donna Karen are not about fashion, but about an attitude of how women aspire to live.