Close
Salon of the Year

Salons of the Year 2017: The Collective A Salon

Stacey Soble | April 26, 2017 | 9:38 AM
The Collective brings a warm urban vibe to North Atlanta.
Photo 1 of 10
A soft blue wall and glass-tiled backsplash serves as the accent color in the shampoo area.
Photo 2 of 10
Double sided stations maximize floor space in the cutting area.
Photo 3 of 10
A natural brick exposed wall brings texture to the drying area.
Photo 4 of 10
Shears embedded in resin make cool accent touches throughout the salon.
Photo 5 of 10
Multi-dimensional wood and backlit resin pieces featuring shears create unique signage at the front desk.
Photo 6 of 10
Exposed HVAC system contributes to the urban feel.
Photo 7 of 10
Photo 8 of 10
Photo 9 of 10
Photo 10 of 10

The Collective A Salon
Atlanta, Georgia
thecollectiveasalon.com
Owner: Bradley Partridge
Salon style: warm, modern, industrial
Square footage: 1,875
Stations: 14
Equipment: Minerva Beauty
Furniture: Two Chair Studio
Total design investment: $175,000
Retail lines: Davines, Kevin Murphy, Living Proof
Color lines: Matrix, Wella, Scruples
Design by: Bradley Partridge
Architects: Clark Patterson Lee
Photography: Adamo Photography

The Collective A Salon brings a warm, urban vibe to a historic neighborhood in Northern Atlanta. High open ceiling with dramatic lighting, stained woods, a brick wall with hand-painted grout and the architectural element of a stainless steel HVAC system create an inviting, industrial feel.

Owner’s Comment: “A multi-dimensional stained wood signage wall that contains backlit resin pieces encasing sheers lends an artistic backdrop to our custom-built reception desk.”

Facebook Comments

More from Salon of the Year

Load More