The front desk is a 3D creation by a local 18-year-old craftsman.
The front desk is a 3D creation by a local 18-year-old craftsman.
The salon utilizes LED lighting.
The salon utilizes LED lighting.
An alternate view of the salon.
An alternate view of the salon.
The stations, interior featues and lighting were designed to keep the space as open as possible.
The stations, interior featues and lighting were designed to keep the space as open as possible.
Two shipping containers turned on end cleverly create a welcoming 11.
Two shipping containers turned on end cleverly create a welcoming 11.
The team at work at Anagen 11.
The team at work at Anagen 11.
The team at work at Angen 11.
The team at work at Angen 11.
1/8
 
View all
The front desk is a 3D creation by a local 18-year-old craftsman.
1/8
 
Slider
The front desk is a 3D creation by a local 18-year-old craftsman.
The salon utilizes LED lighting.
2/8
 
Slider
The salon utilizes LED lighting.
An alternate view of the salon.
3/8
 
Slider
An alternate view of the salon.
The stations, interior featues and lighting were designed to keep the space as open as possible.
4/8
 
Slider
The stations, interior featues and lighting were designed to keep the space as open as possible.
Two shipping containers turned on end cleverly create a welcoming 11.
5/8
 
Slider
Two shipping containers turned on end cleverly create a welcoming 11.
The team at work at Anagen 11.
6/8
 
Slider
The team at work at Anagen 11.
The team at work at Angen 11.
7/8
 
Slider
The team at work at Angen 11.
8/8
 
Slider

Anagen 11
Appleton, Wisconsin
anagen11.com
Owner: Christopher C. Hartl, Jessica Rondinelli, Jessica Jannsen
Salon style: urban, industrial, reclaimed
Square footage: 4,100
Stations: 12
Treatment rooms: 1
Equipment: Belvedere
Furniture: Christopher C. Hartl
Total design investment: $1,000,000
Retail lines: Alterna, Pureology, Osis
Color lines: Schwarzkopf, Redken, Pravana
Design by: A. Design
Architect: Robert Acord
Photography: Christopher C. Hartl

Two shipping containers turned on end flank the front door, cleverly forming an 11 while welcoming guests to Anagen 11. On the interior, a reclaimed wood ceiling, a multitude of pendant lighting and a custom 3-D front desk add to the bright, industrial charm.

Owner’s comment:
“We had the opportunity to design from the ground up and went through 80 different floor plans once we decided on the footprint for our building. Our focus was the flow, the experience and the atmosphere for all within our walls.”